Ajvar relish är en grönsaksinläggning med aubergine, paprika och spansk peppar. Den finns i både en mild och en stark variant. Ajvar relish är en användbar bas till goda såser och dressingar.

För 2 personer

Ingredienser

2 kycklingfiléer
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,75 dl ajvar relish (mild)
2 msk sötmandel flagad
2 msk parmesanost riven

Tillbehör

200 g pasta färsk
10 körsbärstomater halverade
0,5 squash skivad

Kycklingschnitzel med ajvarpesto

 

1. Skär ett snitt längs kycklingfilén men inte helt igenom. Vik ut den. Tryck ut den med handen. Salta och peppra. Stek kycklingen i en stekpanna med släpplätt-beläggning eller grilla i grillpanna. Stek sedan squashen.
2. Mixa ihop ajvar relish, mandel (spar några till garnering) och parmesanost. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Blanda ajvar pesto med pasta och servera kyckling, tomater och squash till.