Svartvinbärschutneyn går inte åt till smörgåsarna, men den är god att servera till grillat och stekt kött också.

För 4 smörgåsar

Ingredienser

6 grovt fullkornsbröd skivor
2 kycklingfiléer grillade
150 g bavaria blue-ost
0,5 granatäpple
50 g philadelphiaost
25 g rucolasallad
4 msk svartvinbärschutney

Svartvinbärschutney (ca 7 dl):

1 kg äpplen (5-6 st)
1 gul lök stor
2 vitlöksklyftor
1 dl svarta vinbär färska eller frysta
1,5 dl svartvinbärssaft koncentrerad
1 dl råsocker
0,5 dl äppelcidervinäger
1 msk gula senapsfrön
2 tsk curry
2 tsk röd chili finhackad (t ex spansk peppar)
1 tsk salt

Kycklingsandwich med svartvinbärschutney och granatäpple – gör så här:

  1. Chutney: Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla ingredienser i en gryta.
  2. Koka upp under omrörning och låt sedan puttra ca 1 timme. Rör om då och då. Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.
  3. Skär kycklingfiléerna i skivor. Skiva osten. Peta ut granatäppel-kärnorna. Bred 2 av brödskivorna med philadelphiaost. Lägg på rucolasallad och kyckling. Bred ett lager chutney på 2 brödskivor och lägg på rucolasallad, kyckling och bavaria blue-ost. Strö över granatäppelkärnor. Lägg på resterande bröd.
  4. Skär smörgåsarna mitt itu diagonalt. Linda in dem i plastfolie eller smörgåspapper.
Fler recept med: Kyckling och fågel, Mackor, Övrigt