Smal kycklingsallad som lämpar sig att ta med på picknick. Komplettera kycklingsalladen med bröd så har du en snabb och mättande lunch.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kyckling grillad, kall
400 g färskpotatis kokt, kall
500 g honungsmelon
1 kruka gräslök, finklippt
2 msk majonnäs
2 dl yoghurt naturell (10 %)
3 msk mango chutney

Tillbehör:

80 g mangoldskott

1. Skär bort köttet från den grillade kycklingen. Det kan variera hur mycket det väger, men det blir oftast runt 500 g. Skär köttet i bitar och lägg i en skål.
2. Skala och skär potatisarna i bitar och blanda med kycklingköttet. Skala och tärna melonköttet, blanda ner hälften av det i salladen och spara resten till servering.
3. Blanda finklippt gräslök,  majonnäs, yoghurt och chutney. Rör ner blandningen i kyckling- och potatissalladen och låt den stå kallt.
4. Servera med resterande melonbitar, mangoldskott och lite extra chutney.

Ca 390 kcal per portion, 14 g fett, 31 g protein, 32 g kolhydrater