Kycklingsallad med currydressing och strössel. Gör gärna dubbel sats av strösslet, så har du till fler måltider. Förvara det helst i burk med tättslutande lock.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer (ca 600 g)
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 romansallad
2 nektariner
1 gurka

Dressing:

1 msk curry
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
3 msk rapsolja
2 krm salt

Strössel:

2 msk sesamfrön
2 msk pumpafrön
2 msk russin
0,5 tsk flingsalt

Kycklingsallad med currydressing – gör så här:

  1. Stek kycklingfiléerna i olja ca 8 min på varje sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och låt kallna.
  2. Riv salladen i mindre bitar. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala, halvera och gröp ut kärnorna ur gurkan. Skär den i halvmånar.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen.
  4. Rosta sesam- och pumpafrön i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Bland fröna med russin och flingsalt.
  5. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda den med sallad, nektariner och gurka. Häll över dressingen och servera salladen med strösslet.