Kycklingsallad i ananas

Servera kycklingsalladen i ananasskalen. Eftersom färsk ananas innehåller ett enzym som luckrar upp kycklingköttet bör de inte blandas i förväg. Då blir kycklingköttet mosigt och lite mjöligt i konsistensen.

1. Skär kycklingen fri från benen. Skär köttet i bitar.
2. Dela ananasfrukterna på längden, rakt igenom det gröna bladfästet. Skär bort det ljusa träiga stocken i mitten av ananasen. Skär med en liten kniv ur ananasköttet. Skär fruktköttet i bitar.
3. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten och skär nudelnystanet i 3 delar, så är det lättare att äta. Halvera tomaterna och skär gurkan i småbitar.
4. Blanda samman dressingen. Blanda ananas, nudlar och grönsaker i en stor bunke. Häll över dressingen. Lägg några salladsblad i ananasskalet och lägg i nudelsalladen.
5. Skär paprikan fri från kärnor och mellanväggar. Skär paprikan i småbitar. Trä upp paprikabitarna växelvis med kräftstjärtarna på ett grillspett av bambu.
6. Vid servering: Lägg på kycklingen och kräftspettet över ananasen och häll över chilisåsen.

Recept från