Servera kycklingsalladen i ananasskalen. Eftersom färsk ananas innehåller ett enzym som luckrar upp kycklingköttet bör de inte blandas i förväg. Då blir kycklingköttet mosigt och lite mjöligt i konsistensen.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 kyckling grillad
3 ananasfrukter hela
250 g äggnudlar
250 g körsbärstomater eller pärltomater
200 g gurka
1 salladsstånd

Dressing:

2 msk ljus soja
2 tsk sesamolja
2 msk olja
1,5 msk vitvinsvinäger
1 msk ingefära färsk och riven
2 krm salt

Spett:

1 paprika stor och orange
170 g kräftstjärtar i lag
1 dl hot sweet chilisås

1. Skär kycklingen fri från benen. Skär köttet i bitar.
2. Dela ananasfrukterna på längden, rakt igenom det gröna bladfästet. Skär bort det ljusa träiga stocken i mitten av ananasen. Skär med en liten kniv ur ananasköttet. Skär fruktköttet i bitar.
3. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten och skär nudelnystanet i 3 delar, så är det lättare att äta. Halvera tomaterna och skär gurkan i småbitar.
4. Blanda samman dressingen. Blanda ananas, nudlar och grönsaker i en stor bunke. Häll över dressingen. Lägg några salladsblad i ananasskalet och lägg i nudelsalladen.
5. Skär paprikan fri från kärnor och mellanväggar. Skär paprikan i småbitar. Trä upp paprikabitarna växelvis med kräftstjärtarna på ett grillspett av bambu.
6. Vid servering: Lägg på kycklingen och kräftspettet över ananasen och häll över chilisåsen.