Kycklingrulle med sparris och rostad vitlökscrème

Både kyckling och vitlökskräm kan göras helt klara dagen före festen.

1. Sätt ugnen på 150° och sätt samtidigt in en långpanna med vatten.
Putsa kycklingen fria från senor och brosk. Skär ett snitt på längden i filéerna. Banka ut dem med handen så att de blir plattare. Salta och peppra på filéerna.
2. Dela sparrisen på mitten och lägg tre stjälkar på varje kyckling.
Skär bort eventuellt utstickande sparrisstjälk.
3. Rulla ihop kycklingen och lägg den på plastfolie.
4. Forma som en smällkaramell. Upprepa processen med aluminiumfolie. Ugnsbaka i vattenbad mitt i ugnen ca 30 minuter, tills innertemperaturen är 68°. Baka vitlöksklyftor samtidigt i ugnen, 15 min.
5. Låt kycklingen kallna. Skär bort ändarna och skär 4 stubbar av varje filé.
6. Skala och mosa ner vitlöken i crème fraichen. Smaka av med salt och några varv med svartpepparkvarnen.

Recept från