Tarator dajaj

Röran är mild och har en lätt smak av sesampasta. Går utmärkt att förbereda dagen innan.

För 10 person(er)

Ingredienser

500 g kycklingfilé

Kokning:

1 l vatten
1 kanelstång
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 gul lök liten och klyftad
1 tsk salt

Röran:

1 dl sesampasta tahini
1 dl grekisk yoghurt 10 %
1 vitlöksklyfta pressad
0,5 dl saltgurka hackad
1 msk bladpersilja finhackad
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Garnering:

bladpersilja

1. Koka upp vatten, kanel, lagerblad, kryddpeppar, lök och salt i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna i lagen och koka under lock ca 10 min till en innertemperatur på 70°. Lyft upp och låt kallna.
2. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Blanda dem sesampasta, yoghurt, vitlök, saltgurka och persilja. Smaka av med salt och peppar.
– Hit går bra att förbereda –

Garnera med persilja.