Kycklingpiccata med frästa tomater och matvetesallad

Recept på kycklingpiccata med frästa tomater och matvetesallad. Äkta piccata görs på kalvkött och steks i stora mängder olja och smör för att bli riktigt frasig. Här har vi gjort ett recept med kycklingfilé och mindre olja.

Annonsen laddas.

25 min

Kycklingpiccata med frästa tomater och matvetesallad

 

Gör så här:

  1. Riv osten och blanda den med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Dela eventuellt kycklingfiléerna i tunna skivor. Blanda dem i ostsmeten.
  2. Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tomater, lök och vitlök i 2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Koka matvetet i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner rucolan i det kokta vetet.
  4. Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 min på varje sida. Servera dem med tomater och matvete.

Recept från Allt om Mat