Kycklingpaté

Recept på kycklingpaté. Tillsätt gärna lite sherry i färsen.

30 minuter + 1 timme i ugn

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare. Tillsätt salt och peppar. Mixa kycklingen slät. Tillsätt äggen, ett i taget. Späd med grädde medan maskinen arbetar. Lägg hälften av smeten i en smord avlång form, 1 1/2 liter.
  2. Repa basilikabladen, lägg dem i matberedaren. Mixa med resten av färsen till en grön smet.
  3. Klicka ut den gröna smeten i formen och jämna till ytan. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och det inte bildas några luftbubblor.
  4. Grädda patén mitt i ugnen ca 1 timme. Låt svalna innan den ställs i kylen och får kallna.
  5. Garnering: Skiva cornichons på längden. Halvera oliver och kapris. Blanda cornichons, oliver och kapris med olja och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  6. Stjälp upp patén. Skär den i skivor och lägg upp på fat. Toppa med cornichonsblandningen. Garnera med basilikablad.

 

Recept från