Kycklingpannbiff från Ryssland

Biff à la Pojarskij

Kycklingfärs är en ny produkt som finns i köttdisken. Snabb och lättlagad! Du kan också lätt göra din egen färs genom att mala lårfiléer i matberedare. Servera med ugnsrostade rotsaker eller potatisklyftor. Ugnsrostade morötter med örtolja är också gott att bjuda till.

Slut på ströbröd i skafferiet? Finns det överblivet vitt bröd hemma? Då kan vi inspireras av Rysslands matlagning. Tänk dig läckra saftiga kycklingfärsbiffar panerade i knaprigt stekta brödkrutonger! I det här recepten passar dessutom bröd som är dagen efter eller ännu äldre som allra
bäst!

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg brödskivan i en bunke. Häll över mjölken och låt svalla ca 5 min. Lägg i färs och salt och blanda väl.
3. Forma färsen till biffar och vänd dem i brödkrutongerna eller i ströbrödet.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem ca 1 min på varje sida tills de fått vacker färg. Efterstek i mitten av ugnen 15-18 min. Obs! Kycklingbiffarna är klara vid ca 70° innertemperatur.
5. Blanda ingredienserna till såsen i en skål och servera den till biffarna.

Brödkrutonger:

Skär brödskivorna (gärna från gammalt bröd) först i tunna strimlor, sedan i små tärningar, krutonger.

Recept från