Kycklinglevermousse

Ingen jul utan kycklinglevermousse i Martinas släkt, där den lagats i generationer.

Kycklinglevermousse – gör så här:

  1. Putsa och skär levern i grova bitar. Stek den i 1 msk smör, på medelvärme, 3 min på var sida. Den ska vara lätt rosa inuti. Strö över mejram under stekningen.
  2. Ta upp levern och vispa ur pannan med konjak som sedan hälls över levern. Låt svalna.
  3. Mjukstek  lök och champinjoner i 1 msk smör, på medelvärme under omrörning, utan att den tar färg. Det tar ca 10 min för löken att bli riktigt mjuk. Salta och peppra och häll över madeiran. Låt svalna.
  4. Lägg lever,  svamp- och lökhack och 125 g  smör (i mindre bitar) i en matberedare. Mixa ca 1 minut till slät konsistens.
  5. Häll moussen i en form som rymmer ca 1 liter. Täck och ställ kallt minst 12 timmar.
  6. Skär moussen i skivor eller skeda upp lägg på assietter. Servera den tillsammans med inlagda gulbetor.

Recept från