Recept på kycklinglasagne. Lasagnen tar bara 15 min i ugnen. Frysta grillade kycklingbitar, färdig ostsås och färska lasagneplattor är några av ingredienserna som förkortar tillagningstiden.

För 4 personer

Ingredienser

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
250 g fryst bladspenat
4 soltorkade tomater inlagda i olja
1 msk smör
5 dl färdig ostsås, kelda
1 krm svartpeppar nymald
1 färska lasagneplattor förpackning (200 g)
1 fryst salladskyckling påse (250 g)
1 dl lagrad ost riven

Till servering

blandad sallad

Kycklinglasagne – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Tina spenaten och dela den i mindre bitar. Finhacka tomaterna.
  2. Fräs lök, vitlök och spenat i smör 2-3 min. Rör ner tomater, ostsås och peppar.
  3. Varva lasagneplattor, kyckling och spenatsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med spenatsås och riven ost.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med blandad sallad