Kycklinglår är en inte så dyr kycklingdel som blir saftig vid tillagning. Solrosfröna gör toppingen extra knaprig!

För 4 person(er)

Ingredienser

8 kycklinglår
12 soltorkade tomater i olja
4 msk solroskärnor hackade
2 dl ost riven
1 vitlöksklyfta pressad
2 krm salt
1 krm peppar

Tillbehör:

tomat och grönsallad
300 g pasta

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Dra skinnet av kycklinglåren och lägg låren i en smord ugnssäker form.
3. Låt oljan rinna av från tomaterna. Hacka tomaterna fint och blanda med solrosfrön, ost och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg ost- och tomatröran på kycklinglåren och tillaga i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Täck eventuellt över med folie i slutet av tillagningen om den får för mycket färg.
5. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera kycklinglåren med pastan och en sallad på tomat, sallad, eventuellt soltorkade tomater och oljan från tomaterna.