Kycklingkorma med stekt spetskål

Recept på kycklingkorma med stekt spetskål. Den indiskt inspirerade rätten får god sötma av kokosmjölk, mandelmjöl och russin. Mynta och lime friskar upp!

25 minuter

Gör så här:

  1. Putsa och skär kycklinglåren i bitar, ca 3 x 3 cm. Stek dem i smör ca 3 min runt om. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk smör i en gryta. Strö över curry, socker och 1/2 tsk salt. Häll i kokosmjölken och tillsätt mandelmjölet. Koka upp och lägg i kyckling och russin. Låt koka ­under lock 3–5 min.
  3. Skär spetskålen i klyftor. Stek dem i 1 msk smör ca 5 min.
  4. Strö cashewnötterna över ­grytan. Servera med spetskål. Garnera med mynta och lime.

 

Recept från