Genom att dra bort skinnet från kycklingbenen innan de gnids in med tacokrydda får köttet mer smak och kryddorna sitter inte kvar enbart i skinnet.

För 4 person(er)

Ingredienser

900 g kycklingben
40 g tacokryddmix (1 påse)
2 burkar svarta bönor (à 400 g)
2 gula paprikor
2 rödlökar
500 g krossade tomater med chili (1 förpackning)
1 tsk salt
1 kruka koriander
4 tortillabröd

Kycklingklubbor med heta bönor — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Dra ner skinnet över benet på kycklingbenen. Gnid in dem med tacokryddmixen och dra tillbaka skinnet. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min tills kycklingbenen är genomstekta.
  2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Koka upp tomaterna med salt och lägg i bönor, paprika och lök. Låt puttra utan lock ca 5 min. Grovhacka koriandern. Blanda ner den hackade koriandern i grönsaksröran.
  4. Värm tortillabröden inlindade i aluminiumfolie vid sidan om kycklingen ca 5 min.
  5. Servera kycklingbenen med de heta bönorna och tortillabröd.

Ca 450 kcal per portion, 8 g fett, 42 g protein, 51 g kolhydrater