Här lagar jag dubbel mängd kyckling och kokar mer potatis än vad som går åt för att det ska räcka till nästa dag.

För 4 personer

Ingredienser

8 kycklingklubbor (á ca 250 g)
1 msk olivolja
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Potatis

1,3 kilo potatis
2 msk dillfrön
2 msk grovhackad dill
1/2 citron, rivet skal
1 msk olivolja

Rödbetor med citron

600 g rödbetor
1 citron, rivet skal
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
2 tsk strösocker
2 krm salt

30 min + 30 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 225°. Gnid in kycklingklubborna med olja, chilipulver, salt och peppar. Lägg dem i en långpanna. Stek mitt i ugnen tills de är genomstekta, 70° innertemperatur. Beräkna ca 30 min. Spara 4 klubbor till middag dagen efter.
2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten med dillfrön. Spara 500 g potatis till morgondagen. Blanda resten av potatisen med dill, citronskal och olja.
3. Koka betorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten och skär  dem i klyftor. Blanda med citronskal, olja, citronsaft, socker och salt.
4. Servera kycklingen med potatis och rödbetor.

Fler recept med: Övrigt