Kycklingklubbor i ugn med örter

Kycklingklubbor överströdda med örter, peppar och salt tillsammans med grönsaker.

Ingredienser 5 portioner

3 dl torrt vitt vin
2 msk olivolja
8 st vitlöksklyftor, skalade
15 st svarta oliver
5 st kycklingklubbor, stora frysta
2 tsk rosmarin, torkad
4 st medelstora potatisar, kan uteslutas
1 msk timjan, torkad
2 tsk flingsalt
2 st röda paprikor, i bitar
200 g zucchini, i bitar
2 msk olivolja till långpannan
2 st rödlökar i klyftor, medelstora
2 st medelstora morötte, i bitar
svartpeppar ur kvarn
rosmarin eller timjan, späda kvistar

1/Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (obs! otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar.
Morötterna kan skäras i långa bitar, squash och paprika likaså.

3/Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!) så skala den och skär i båtar på längden. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över.

4/Salta och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja.

5/Sätt in i 200° ugnsvärme i 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.

Recept från