Kycklinggryta med svamp och bönor – samma vin i grytan som i glaset!

Recept på en kycklinggryta med god syrlighet från vitt vin. Ett vitt fruktigt vin, som italienska Casal di Serra, passar bra både i och till kycklinggrytan!

Annonsen laddas.

Kycklinggryta med vitt vin och bönor

 

  1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i stora bitar. Skala, finhacka och stek lök och vitlök i olja. Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme. Krydda med 1 tsk salt och svartpeppar.
  2. Tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och vin. Låt puttra under lock 20-30 min.
  3. Ansa och skär svampen i skivor. Bryn smöret och stek svampen på hög värme. Krydda med 1/2 tsk salt och vitpeppar.
  4. Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och haricots verts. Koka ytterligare 5 min. Hacka timjanen fint. Rör ner den strax före servering. Servera grytan med bröd.

Recept från Allt om Mat