Kycklinggryta med thailändsk curry

Den här goda grytan kryddas med thailändsk currypasta som finns i asiatiska butiker. Vanligare är den röda currypastan som är ett bra alternativ. Tänk på att den kan vara ganska stark så krydda med lite i taget och smaka av. Detsamma gäller chilifrukten. Servera gärna grytan med kokt ris.

Kycklinggryta med thailändsk curry Receptbild - Allt om Mat
Jonas Sjögren

Kycklinggryta med thailändsk curry

Ingredienser 4 person(er)

0,5 tsk salt
2 tsk rapsolja
4 dl vatten
300 g morötter
1 st hönsbuljongtärning
400 g kycklingfilé
2 dl kokosmjölk
1 dl thaibasilika, finhackad
350 g sparrispotatis
2 st små gula lökar
1 tsk thailändsk currypasta
2 st färska thaichilifrukter, hela

1. Skrapa potatisen, skala morötterna och skär dem i ca 3 cm stora bitar. Hacka löken och hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, currypasta och chili ca 1 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och salt.
Lägg i potatis och morötter och koka under lock tills potatisen är nästan mjuk ca 15 min.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg ner dem i den kokande grytan. Koka ytterligare ca 3 min. Tillsätt kokosmjölken och låt alltsammans koka upp. Blanda ner finhackad thaibasilika strax före servering. Servera gärna kokt ris till.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler