Kycklinggryta med thailändsk curry

Den här goda grytan kryddas med thailändsk currypasta som finns i asiatiska butiker. Vanligare är den röda currypastan som är ett bra alternativ. Tänk på att den kan vara ganska stark så krydda med lite i taget och smaka av. Detsamma gäller chilifrukten. Servera gärna grytan med kokt ris.

Kycklinggryta med thailändsk curry Receptbild - Allt om Mat
Jonas Sjögren

Kycklinggryta med thailändsk curry

Ingredienser 4 person(er)

1. Skrapa potatisen, skala morötterna och skär dem i ca 3 cm stora bitar. Hacka löken och hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, currypasta och chili ca 1 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och salt.
Lägg i potatis och morötter och koka under lock tills potatisen är nästan mjuk ca 15 min.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg ner dem i den kokande grytan. Koka ytterligare ca 3 min. Tillsätt kokosmjölken och låt alltsammans koka upp. Blanda ner finhackad thaibasilika strax före servering. Servera gärna kokt ris till.

Recept från