Kyckling med lever. Receptet består enbart av kyckling, lever och vispgrädde men här är en lite smalare vardagsvariant.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kycklingfiléer
200 g kycklinglever
4 färska lökar
200 g körsbärstomater
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche lätt
1 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
1 tsk soja kinesisk
2 msk persilja hackad

Tillbehör

kokt potatis

1. Skär kyckling och kycklinglever i bitar. Skär löken i kvartar och tomaterna i halvor.
2. Bryn kycklingen och levern i smör i en stekpanna tills det är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
3.Vispa ihop lätt creme fraiche, vatten, buljongtärning och soja i en gryta. Lägg i kyckling och lever och låt det koka ca 5 minuter.
4. Fräs lök och tomater i smör i stekpannan. Rör ner det i grytan och strö över persilja.