Kycklinggryta med lever

Kyckling med lever. Receptet består enbart av kyckling, lever och vispgrädde men här är en lite smalare vardagsvariant.

Kycklinggryta med lever Receptbild - Allt om Mat
Lars Paulsson

Kycklinggryta med lever

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
1 msk smör
1 dl vatten
1 krm svartpeppar
2 msk persilja, hackad
2 dl crème fraiche, lätt
400 g kycklingfiléer
0,5 st hönsbuljongtärning
4 st färska lökar
200 g körsbärstomater
200 g kycklinglever
1 tsk soja, kinesisk
Tillbehör
kokt potatis

1. Skär kyckling och kycklinglever i bitar. Skär löken i kvartar och tomaterna i halvor.
2. Bryn kycklingen och levern i smör i en stekpanna tills det är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
3.Vispa ihop lätt creme fraiche, vatten, buljongtärning och soja i en gryta. Lägg i kyckling och lever och låt det koka ca 5 minuter.
4. Fräs lök och tomater i smör i stekpannan. Rör ner det i grytan och strö över persilja.

Recept från