I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Krämig kycklinggryta med grovstyckad kyckling, champinjoner och grädde.

För 4 portioner

Ingredienser

1 hel färsk kyckling
2 vitlöksklyftor hackade
250 g champinjoner
1 msk olja
2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 1/2 msk grov senap (skånsk)
salt och peppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk hackad färsk dragon
1 msk vit balsamicovinäger

Krämig kycklinggryta med grov senap, vit balsamvinäger och dragon

1. Grovstycka  kycklingen.

2. Skala och finhacka vitlöken. Skär champinjonerna i fjärdedelar.

3. Bryn kycklingen i hälften av oljan, tillsätt vitlöken och fräs den med kycklingen. Lägg i en kastrull.

4. Bryn svampen i resten av oljan. Lägg den i kastullen.

5. Tillsätt fond, vatten och grädde. Koka sakta i ca 30-40 minuter.

6. Smaka av med senap, salt och peppar. Red av grytan med lite majsstärkelse utrört med vatten.

7. Vänd ner persiljan och vinägern.