Kycklinggryta med chorizo

Cassoulet är en klassisk lammgryta med bönor och kryddig korv från södra
Frankrike. Här är en snabbvariant med kycklingfilé.

Ingredienser 4 person(er)

Kycklinggryta
salt
smör
1 dl vatten
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
150 g rökt fläsk
400 g krossade tomater, 1 burk
1 tsk rosmarin
2 st kryddnejlikor
apelsinskal, från 1/4 frukt
500 g kycklingfilé
1 msk kycklingfond
400 g vita bönor, stora
200 g chorizo
nymald peppar

1 Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva korven. Strimla fläsket. Skala och hacka
lök och vitlök.

2 Bryn korv, fläsk och lök i smör i en gryta. Tillsätt kyckling och vitlök och låt fräsa med en stund.

3 Tillsätt tomater, fond, vatten, kryddor och apelsinskalet som skalats av med
potatisskalare. Koka grytan under lock cirka 15 minuter.

4 Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner dem i grytan och koka ytterligare 5
minuter. Smaka av med salt och peppar.

Recept från