DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Kycklinggratäng med spenat

En krämig kycklinggratäng är både lätt och göra och lika god dagen efter som rykande varm direkt från ugn. En ekologisk kycklingfond ger extra djupa smaker.

60

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär potatisen i 3 mm tjocka skivor. Lägg dem i kokande saltat vatten och låt koka i 5 minuter. Låt potatisen rinna av och svalna.
  2. Hetta upp ett stekjärn och stek bacon, lök och vitlök sakta i 5 minuter.
  3. Gör en sås på grädde, mjölk, mjöl och fond och låt det koka upp under omrörning.
  4. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, baconfräs, spenat, ost och kyckling.
  5. Häll över såsen och toppa med lite riven ost.
  6. Grädda gratängen i ugnen. 200 grader i 30-40 minuter tills den är gyllenbrun och färdigbakad.

Recept från