Kycklinggratäng med baguettetäcke

Brödskivorna ger en knaprigt god topping till gratängen.

30 min

1. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka löken. Ansa, dela och skär squashen i halvmånar. Stek kycklingen i 1 msk olja i en gryta ca 3 min. Ta upp på en tallrik.

2. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt squashen och fräs ca 3 min. Smula över buljongtärningen. Tillsätt tomatpurén och fräs ca 1 minut. Späd med vattnet och koka ca 3 min. Blanda i kycklingen och koka 5–8 min. Krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på grill 175 grader.

3. Skiva baguetten. Lägg kycklingröran i en ugnssäker form. Fördela baguetteskivorna över. Ringla över olja och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Servera med grönsallad.

Recept från