Brödskivorna ger en knaprigt god topping till gratängen.

För 4 pers

Ingredienser

Kycklinggratäng med baguettetäcke

4 kycklingfiléer (à 150 g)
2 gula lökar
2 squash, gärna 1 gul och 1 grön
1 msk + 1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl tomatpuré
5 dl vatten
2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Täcke

1 halv baguette (ca 150 g)
1 msk olivolja
100 g lagrad riven ost (17%)

Tillbehör

1 påse gröna salladsblad (80 g)
1 msk olivolja

30 min

1. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka löken. Ansa, dela och skär squashen i halvmånar. Stek kycklingen i 1 msk olja i en gryta ca 3 min. Ta upp på en tallrik.

2. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt squashen och fräs ca 3 min. Smula över buljongtärningen. Tillsätt tomatpurén och fräs ca 1 minut. Späd med vattnet och koka ca 3 min. Blanda i kycklingen och koka 5–8 min. Krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på grill 175 grader.

3. Skiva baguetten. Lägg kycklingröran i en ugnssäker form. Fördela baguetteskivorna över. Ringla över olja och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Servera med grönsallad.