Kyckling stekt med citron och citronpeppar tillsammans med taggliatelle på zucchini. Zucchinitagliatellen ska helst serveras i varma tallrikar, den kallnar fort. Använd gärna både gul och grön zucchini.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
0,5 tsk citronpeppar
1 citron finrivet skal
1 tsk rapsolja

Tagliatelle

2 zucchini gula
2 zucchini gröna
2 tsk salt

Örtröra

2 msk smör
2 vitlöksklyftor skivade
4 msk pinjenötter
1 citron
0,5 dl vatten
0,5 dl persilja finhackad
0,5 dl salladslök finhackad
3 msk basilika finhackad
2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

4 fullkornsbröd skivor

1. Salta och peppra kycklingen och klappa in citronskalet. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn kycklingfiléerna runt om i olja i en stekpanna. Lägg på ett tättslutande lock och stek på medelvärme ca 8 min på båda sidor tills de får fin färg. Efterstek ca 10 min eller tills kycklingen är klar, innertemperaturen ska vara 70°. Håll filéerna varma.
2. Ansa och skär zucchini i långa tunna skivor med hjälp av osthyvel eller mandolin. Salta och låt stå ca 15 min. Lägg skivorna i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt dem rinna av.
3. Smält smöret i en stekpanna. Fräs nötterna lätt gyllenbruna under omrörning ca 1 minut. Lägg i vitlöksklyftorna och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt citronsaft, vatten och örter och rör om.
4. Värm zucchinitagliatellen i örtröran. Servera med kycklingfiléerna och brödet.