Servera gärna kycklingen och pastan på varma tallrikar.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g kycklingfiléer
1 msk olivolja
2 krm salt
0,25 hönsbuljongtärning + vatten
0,5 citron finrivet skal och saft
6 basilikablad eller salviablad
0,5 krm peppar nymald
100 g pasta små portioner, t ex tagliatelle eller papardelle
1 vitlöksklyfta
0,5 spansk peppar röd
80 g bönor kokta, hemkokta eller på burk
0,5 rucola i kruka

Servering:

tomat

Kycklingfiléer med bön- och rucolapasta

1. Pensla kycklingfiléerna med lite av oljan, salta.
2. Koka upp buljongtärning och vatten. Tillsätt citronsaft.
3. Värm en liten gryta eller stekpanna. Stek filéerna gyllenbruna under lock 4-5 min på varje sida.
4. Tillsätt basilikabladen, häll på citronbuljongen, peppra, koka upp och sjud ca 5 min. Ta grytan från plattan. Låt stå med locket på till serveringen. Kycklingfiléerna är färdiga vid 68° innertemperatur.
5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
6. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj och strimla rucolan.
7. Fräs vitlöken, pepparfrukten och bönorna i resten av oljan ca 1 min. Blanda i pastan. Ta pannan från plattan och blanda i rucolan och citronskalet.
8. Servera gärna pastan och kycklingen på varma tallrikar.
Ringla citronskyn över. Servera med tomaten skuren i tärningar.