Kycklingfilén blir saftig av det vitlöksdoftande ost- och broccolitäcket som smälter ner över filén.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g broccoli
100 g ost riven och lagrad, västerbotten eller parmesan
1 vitlöksklyfta pressad
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör

Sky:

1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja

Tillbehör:

ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor, körsbärstomater och smörstek

1. Skär bort stjälken på broccolin och dela broccoliblomman i buketter. Lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och hacka broccolin smått. Blanda broccolin med ost och vitlök.
2. Salta och peppra och bryn kycklingfiléerna till vacker färg i smör. Fördela broccoliblandningen ovanpå kycklingfiléerna och häll på vatten, grädde, soja och salt. Lägg på ett lock och låt dem sjuda ca 8 min under lock.
3. Servera filéerna med ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor, sky, körsbärstomater och stekt svamp.