Kycklingfilé, parmesanpotatis och söta morötter

Det här är favoriträtten i 12-åriga Lovisas familj. Kycklingen serveras gärna till vardags, men är även festlig en fredagskväll.

40 min + 30 min marinering

1. Blanda samman olja, soja, ketchup och örter. Lägg i kycklingfiléerna, marinera ca 30 min i kylskåpet. Vänd kycklingen efter halva tiden.
2. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i ca 3 cm breda bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
3. Stek kycklingfiléerna ca 8 min per sida till 68° innertemperatur.
4. Mosa potatisen lätt med en trägaffel. Tillsätt olivolja, grovhackad basilika, timjan, pinjenötter, flingsalt och peppar. Vänd i osten precis före servering. Låt morötterna rinna av. Tillsätt smör, socker, grovhackad basilika, flingsalt och peppar.
5. Servera kycklingen med parmesanpotatis och morötter och gärna lite extra flingsalt.

Recept från