Det är lite pyssel att koka glaze till kycklingfiléerna, men väl värt besväret. Använd gärna den sky, som blir efter stekningen, till att droppa över woken.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 kycklingfiléer små à 100 g
1 msk thai kycklingfond
0,5 dl japansk soja
0,5 dl vatten
0,5 röd spansk peppar hackad
0,5 lime rivet skal och pressad saft
1 msk strösocker
1 tsk sesamolja
0,5 msk sesamfrön

Tillbehör:

1 röd paprika
2 morötter
100 g sockerärter
225 g vattenkastanjer i liten burk
0,5 msk olivolja
100 g nudlar torkade

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda fond, soja, vatten, peppar, limeskal, limesaft och socker i en liten kastrull. Låt det koka ihop till en sirapsliknande konsistens. Tillsätt sesamolja och sesamfrön.
2. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Bred på glaze och stek dem i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 68°, ca 10 min.
3. Tillbehör: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla morötterna. Skär sockerärterna i strimlor. Woka grönsaker och vattenkastanjer i olivolja ca 2 min.
4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och blanda ner i woken.
5. Servera kycklingen med grönsakswok och sky.