Kycklingfilé med spenatsallad

Kycklingfilé marinerade i Teriyakimarinad, serveras tillsammans med en vitaminrik sallad på spenat och morötter.

20 min

1. Hetta upp 1 msk smör i en gryta. Stek kycklingfiléerna under lock ca 4 min på varje sida.
2. Häll över teriyakimarinaden och stek ytterligare några minuter. (Kycklingen är färdig vid  70º innertemperatur. Köttsaften ska vara klar och inte rosa.) Ta upp kycklingen och lägg på ett fat. Red ev av såsen med 3/4 msk ljus redning.
3. Skala morötterna och hyvla dem i tunna band med en potatisskalare.
4. Fräs morötterna i 1 msk olivolja under omrörning 2–3 min, tills de mjuknat lite. Tillsätt spenaten och fräs tills den sjunkit ihop. Krydda med 
2 krm salt och 1 krm peppar.
5. Servera kycklingfiléerna med spenatfräset, sås och rostade nötter.

Recept från /LagaLätt