Kycklingfilé marinerade i Teriyakimarinad, serveras tillsammans med en vitaminrik sallad på spenat och morötter.

För 4 portioner

Ingredienser

4 kyckingfiléer (ca 600 g)
1 1/2 dl teriyakimarinad ev Maizena ljus redning
2 stora morötter
ca 300 g babyspenat
1 dl rostade nötter, t ex jordnötter eller cashew (50 g)
smör + olivolja till stekning
salt

20 min

1. Hetta upp 1 msk smör i en gryta. Stek kycklingfiléerna under lock ca 4 min på varje sida.
2. Häll över teriyakimarinaden och stek ytterligare några minuter. (Kycklingen är färdig vid  70º innertemperatur. Köttsaften ska vara klar och inte rosa.) Ta upp kycklingen och lägg på ett fat. Red ev av såsen med 3/4 msk ljus redning.
3. Skala morötterna och hyvla dem i tunna band med en potatisskalare.
4. Fräs morötterna i 1 msk olivolja under omrörning 2–3 min, tills de mjuknat lite. Tillsätt spenaten och fräs tills den sjunkit ihop. Krydda med 
2 krm salt och 1 krm peppar.
5. Servera kycklingfiléerna med spenatfräset, sås och rostade nötter.

Fler recept med: Kyckling och fågel, Övrigt