Kycklingfilé tillsammans med sötpotatisen som blir ett gott gratängtäcke tillsammans med ingefära, lime och creme fraiche. Servera kycklingen med avokadosallad och salsa av papaya och bönor.

För 8 person(er)

Ingredienser

8 kycklingfiléer (ca 1 kg)
1 msk smör
3 tsk salt (2 tsk + 1 tsk)
2 krm svartpeppar nymald
2 lime rivet skal och saft
400 g sötpotatis
4 dl crème fraiche
2 msk ingefära färskriven
1 krm cayennepeppar

1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen i smör ca 2 min per sida. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Lägg över kycklingen i en smord ugnssäker form. Pressa över limesaft.
2. Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Blanda potatis, limeskal, creme fraiche, ingefära och cayennepeppar. Smaka av med 1 tsk salt.
3. Bred potatissmeten på kycklingfiléerna.
4. Gratinera mitt i ugnen tills kycklingen har fin färg och är genomstekt, 20–25 min.