Kycklingfilé med örtsås och ljummen potatissallad

Kycklingen serveras med en god örtsås gjord på timjan, persilja, gräslök, basilika, honung och balsamvinäger.

Kycklingfilé med örtsås och ljummen potatissallad Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Kycklingfilé med örtsås och ljummen potatissallad

Ingredienser 4 person(er)

4 st kyckling, filéer
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar, vit, nymald
Sås
2 msk balsamvinäger
2 msk honung
2 msk olivolja, god
4 msk örter, t ex persilja, timjn, gräslök, basilika
1/2 tsk salt
Potatissallad
750 g potatis, kokt
150 g chèvre, eller fetaost
10 st oliver, svarta
16 st cocktailtomater
1 dl basilika, eller ruccola
1 st röd lök
2 msk olivolja
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar, nymald

1. Salta och peppra kycklingen och stek den gyllenbrun till en innertemperatur av 67°. Låt den vila några minuter medan såsen kokas.
2. Sås: Värm honungen i en liten kastrull, blanda i vinäger, olja, salt och örtkryddor. Låt det bara smälta samman, inte koka.
Servera varm.
3. Potatissallad: Skär potatisen i halvcentimeterstora skivor och löken i tunna skivor. Dela cocktailtomaterna i halvor eller de vanliga tomaterna i tunna klyftor eller skivor.
4. Skär osten i kuber och strimla basilika/rucola.
5. Lägg allt i en serveringsskål, salta och peppra och droppa över olja.
6. Blanda försiktigt och dekorera med oliver.
7. Skär upp kycklingen och lägg på tallrik. Häll över såsen och servera med ljummen potatissallad.

Recept från