Kycklingfilé med örtsås och ljummen potatissallad

Kycklingen serveras med en god örtsås gjord på timjan, persilja, gräslök, basilika, honung och balsamvinäger.

Kycklingfilé med örtsås och ljummen potatissallad Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Kycklingfilé med örtsås och ljummen potatissallad

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
1 msk smör
1 krm vitpeppar, nymald
4 st kycklingfiléer
Sås
0,5 tsk salt
2 msk balsamvinäger
2 msk honung
2 msk god olivolja
4 msk blandade örtkryddor, t ex persilja, timjn, gräslök, basilika
Potatissallad
0,75 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
2 msk olivolja
750 g potatis, kokt
10 st svarta oliver
16 st cocktailtomater
1 st röd lök
150 g chèvre- eller fetaost
1 dl basilika- eller rucolablad

1. Salta och peppra kycklingen och stek den gyllenbrun till en innertemperatur av 67°. Låt den vila några minuter medan såsen kokas.
2. Sås: Värm honungen i en liten kastrull, blanda i vinäger, olja, salt och örtkryddor. Låt det bara smälta samman, inte koka.
Servera varm.
3. Potatissallad: Skär potatisen i halvcentimeterstora skivor och löken i tunna skivor. Dela cocktailtomaterna i halvor eller de vanliga tomaterna i tunna klyftor eller skivor.
4. Skär osten i kuber och strimla basilika/rucola.
5. Lägg allt i en serveringsskål, salta och peppra och droppa över olja.
6. Blanda försiktigt och dekorera med oliver.
7. Skär upp kycklingen och lägg på tallrik. Häll över såsen och servera med ljummen potatissallad.

Recept från