Kycklingfiléerna marineras snabbt medan tomatsåsen och couscousen förbereds. Men de kan också marinera längre för mer smak. Tomatsåsen räcker till två måltider och används som kall sås till fondue.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g kycklingfilé
1 lime (rivet skal + saft)
2 msk soja

Tomatsås

400 g tomater krossade
1 lagerblad
2 krm svartpeppar grovmald
1 tsk rosmarin
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlök klyfta, pressad

Couscous

2 dl vatten
50 g grönkål fryst
0,5 tsk salt
2 dl couscous
2 tsk smör

Kycklingfilé med couscous och tomatsås – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 225°. Tvätta lime och riv skal och pressa saften. Blanda lime och soja.
  2. Skär kycklingfiléerna i 5 långa strimlor var. Lägg dem i en fryspåse, häll på marinaden och lägg åt sidan en stund, i kylen för längre marinering.
  3. Häll de krossade tomaterna i en kastrull. Tillsätt kryddor, buljongtärning och pressad vitlök. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Häll ut kycklingfiléerna med sin marinad i en ugnssäker form. Ställ formen i mitten av ugnen och låt steka ca 10 min.
  5. Koka upp vatten med grönkål och salt i en kastrull. Häll i couscousgryn och smör. Dra kastrullen åt sidan. Låt svälla ca 5 min.
  6. Servera kycklingfiléerna med couscous och varm tomatsås.