Svensk svamp i asiatisk tappning.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer (à 150 g)
1 tsk salt
1 msk rapsolja

Svamp- och Nudelsallad:

1 röd chili, t ex spansk peppar
150 g sockerärter färska
1 knippe salladslök (125 g)
300 g äggnudlar
300 g trattkantareller, rensade
1 msk rapsolja
3 msk japansk soja
3 msk ostronsås
0,5 kruka koriander färsk

1. Sätt ugnen på 150°. Salta och bryn kycklingfiléerna i olja tills de har fin färg på båda sidorna. Stek färdigt mitt i ugnen ca 15 min till 68° innertemperatur.
2. Strimla chili, sockerärterna och salladslöken fint.
3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt dem rinna av i durkslag.
4. Fräs grönsakerna och svampen i oljan på hög värme 2–3 min. Tillsätt de kokta nudlarna och smaka av med soja och ostronsås.
5. Servera kycklingen med svamp- och nudelsalladen och färsk koriander.