En klassisk béchamelsås smaksatt med senap och dragon, vad kan kännas mer franskt? Paprikan ger en lätt rostad smak och hjälper samtidigt till att sätta vacker färg på anrättningen.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 paprika grön
2 paprikor röda
500 g kycklingfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk rapsolja

Sås

1 schalottenlök stor
1 msk smör
0,5 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
2 msk crème fraiche
2 msk dijonsenap
0,5 tsk dragon
1 krm peppar

Tillbehör

pressad potatis eller ris

Kycklingfilé i senaps- och dragonsås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikan och lägg dem på en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 8 minuter.
  3. Kycklingfilé: Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i olja tills de får en gyllenbrun yta. Lägg dem på plåten över paprikan. Stek ytterligare ca 20 minuter tills kycklingens innertemperaturen är 68°.
  4. Senaps- och dragonsås: Hacka löken fint. Fräsden i smöret tills den blir mjuk. Tillsätt mjölet och rör om väl. Häll i mjölken lite i taget och låt såsen koka 5 minuter. Tillsätt creme fraiche, senap, dragon, peppar och ev salt.