Kycklingfilé som fylls med chorizo och serveras med mascarpone-risoni. Recept med italienska smaker med hög impfaktor!

För 4 person(er)

Ingredienser

3 majskycklingfiléer (á250 g)
2 färska små chorizokorvar (á125 g)
1/2 kruka basilika
1 litet ägg
1krm+1tsk+1/2 tsk salt
1krm+1krm+2 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja
200 g risoni
100 g edamamebönor
1 förp romantica tomater (300 g)
1 äpple
1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (290 g)
1 påse babyspenat (70 g)
1/2 burk mascarponeost (á250 g)
2 majskolvar

Pumpapesto

1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
1 dl rostade pumpakärnor
3 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk pressad lime
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

1 timme

1. Sätt ugnen på 150°. Dra skinnet av korven. Lägg korven i en skål. Grovhacka basilikan. Blanda korv, basilika och ägg. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm peppar. Mixa ihop till en jämn färs med mixerstav.
2. Gör snitt längst med kycklingfiléerna. Fördela färsen i skårorna. Fäst ihop med tandpetare. Pensla kycklingen med olja. Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Grilla kycklingen i het grillpanna ca 3 min runt om. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till 68°innertemperatur.
4. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt bönorna när 4 min återstår av koktiden. Häll av i en sil och spola av med kallt vatten. Halvera tomaterna. Kärna ur och skär äpplet i klyf­tor. Låt kronärtskockshjärtana rinna av.
5. Blanda risoni, bönor och mascarpone. Vänd i grönsaker, spenat och äpple. Tillsätt 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
6. Pesto: Skala vitlöken. Mixa vitlök,basilika, pumpakärnor, olja, vatten och limesaft med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
7. Grilla majskolvarna runt om i het grillpanna ca 2 min. Skär i bitar.
8. Skär kycklingen i skivor och servera med risoni, majskolv och pesto.