Kycklingfärsbiffar med lingon

30 min
Gör gärna färsbiffarna i dubbel sats, de passar utmärkt att frysa. Spara äggvitorna till råsockermaränger.

Kycklingfärsbiffar med lingon Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Kycklingfärsbiffar med lingon

Ingredienser 4 person(er)

350 g kycklingfärs, eller kalvfärs
2 st äggula
1 tsk salt
1 msk smör
2,5 dl gräddsås, kelda klassisk
1 kg potatis
300 g ärter, gröna
1,5 dl lingonsylt, rårörd

1. Skala och koka potatisen mjuk.
2. Blanda färsen med äggulor och salt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek biffen ca 3 min på medelvärme. Vänd den och dela den i delar. Stek ca 2 min till.
3. Häll såsen runt biffarna i pannan. Låt koka ca 1 minut.
4. Pressa potatisen och servera den tillsammans med biffarna, lingonsylt och gröna ärter.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler