Gör gärna färsbiffarna i dubbel sats, de passar utmärkt att frysa. Spara äggvitorna till råsockermaränger.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg potatis
350 g kycklingfärs eller kalvfärs
2 äggula
1 tsk salt
1 msk smör
2,5 dl kelda klassisk gräddsås
1,5 dl rårörd lingonsylt
300 g gröna ärter

Kycklingfärsbiffar med lingon

30 min

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Blanda färsen med äggulor och salt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek biffen ca 3 min på medelvärme. Vänd den och dela den i delar. Stek ca 2 min till.
  3. Häll såsen runt biffarna i pannan. Låt koka ca 1 minut.
  4. Pressa potatisen och servera den tillsammans med biffarna, lingonsylt (recept) och gröna ärter.
Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter