Kycklingfärsbiffar med lingon

30 min
Gör gärna färsbiffarna i dubbel sats, de passar utmärkt att frysa. Spara äggvitorna till råsockermaränger.

Kycklingfärsbiffar med lingon Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Kycklingfärsbiffar med lingon

Ingredienser 4 person(er)

350 g kycklingfärs, eller kalvfärs
2 st äggula
1 tsk salt
1 msk smör
2,5 dl gräddsås, kelda klassisk
1 kg potatis
300 g ärter, gröna
1,5 dl lingonsylt, rårörd

1. Skala och koka potatisen mjuk.
2. Blanda färsen med äggulor och salt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek biffen ca 3 min på medelvärme. Vänd den och dela den i delar. Stek ca 2 min till.
3. Häll såsen runt biffarna i pannan. Låt koka ca 1 minut.
4. Pressa potatisen och servera den tillsammans med biffarna, lingonsylt och gröna ärter.

Recept från