Kycklingburgare med varm morotssallad

Kycklingburgaren kan läggas ihop och ätas som en matig smörgås utomhus.

1. Halvera varje kycklingfilé till två tunna filéer. Ställ åt sidan.
2. Skala och grovriv morötterna. Skiva hälften av kaprisen tunt, spara resten till garnering.
3. Fräs morötterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Rör i crème fraiche, skivad kapris och 1/2 tsk Sale di mare. Sjud ca 1 minut. Lägg över i en skål.
4. Gör i ordning tillbehören. Lägg upp bröden, skölj salladsblad, kärna ur, skala och skär avokadon i klyftor.
5. Stek kycklingen i omgångar i 1 msk olja i en stekpanna 2-3 min på varje sida tills den är genomstekt. Krydda med 1 1/2 tsk Sale di mare och svartpeppar.
6. Lägg ihop burgarna. Servera med morotssalladen. Garnera med kaprisen.

Ca 500 kcal
per portion 19 g fett  42 g protein
36 g kolhydrater

Recept från