Kycklingbullar med kryddkokta grönsaker

Både kycklingbullarna och grönsakerna är ganska starkt kryddade.
Vill man inte ha det så starkt är det bara att minska på mängden sambal oelek.

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med äggula, mjölk, salt, kryddor och vitlök.
Mixa till en slät färs.
3. Forma färsen till 8-10 bollar och lägg i en smord ugnssäker form.
Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter.
4. Kryddkokta grönsaker: Skala morötterna och skär i mindre bitar.
Ansa och skär blomkålen i buketter. Skär zucchinin i mindre bitar.
5. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och skiva ingefäran tunt. Lägg ingefära, kryddnejlikor och sambal oelek i buljongen.
6. Koka först morötterna 5 minuter, lägg ner blomkålen och koka 3 minuter till. Lägg till sist ner zucchinin och låt allt koka 3 minuter.
7. Servera grönsakerna med lite av buljongen till kycklingbullarna. Det är gott med en klick matlagningsyoghurt och lite bröd till.

Recept från