Kycklingben med två marinader

Två smakmässigt olika marinerade kycklingben serveras med "foliehandtag". Då går de lätt att äta.

1. Asiatisk marinad: Blanda ihop ingredienserna i en bunke.
Ställ åt sidan.
2. Sydamerikansk marinad: Tvätta limefrukterna under rinnande vatten, riv av skalet på fina sidan av ett rivjärn, dela limefrukterna och pressa ur saften i en bunke. Tillsätt skal, kryddor och salt, blanda dem väl med limesaften. Häll i oljan under omrörning.
3. Dela upp kycklingklubborna i 2 dubbla plastpåsar. Häll över marinaderna i respektive påse. Blanda väl så att marinaden täcker kycklingen ordentligt. Lägg kycklingen svalt minst 1 timme så att den hinner drar åt sig marinaden, vänd påsarna då och då.
4. Sätt ugnen på 200°. Placera de olika kycklingsorterna på 2 ugnssäkra fat eller långpannor. Häll över resterande marinad.
5. Stek kycklingen ca 30 min. Pensla den med marinaden som ligger i botten av formen var 10:e minut så att skinnet blir knaprigt och får fin färg. Låt kycklingen svalna.
6. Riv eller klipp ut folieremsor till alla kycklingben (ca 10×3 cm) och linda dem runt den smalaste delen av benet.

Recept från