Kycklingben med karibisk touch

Recept på kycklingben med karibisk touch. Gör först en kryddpasta och blanda med kycklingbenen i en stor bunke eller påse. Låt dem marinera minst 1 timme innan de steks i ugnen. Vänd kycklingbenen några gånger under stekningen.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 kilo kycklingben

Kryddpasta:

2 tsk kryddpepparkorn hela
2 vitlöksklyftor
2 krm muskot riven
2 krm kanel mald
1 tsk koriander mald
0,5 tsk svartpeppar nymald
1 tsk chiliflakes
2 tsk paprikapulver
1 msk timjan finhackad
2 msk ingefära riven, färsk
1 lime rivet skal
2 tsk rårörsocker
2 tsk salt
3 msk rapsolja

10 minuter + 1 timme marinering + ­­1 timme i ugn

Kycklingben med karibisk touch – gör så här:

  1. Krossa kryddpepparkornen i en mortel. ­Skala och riv vitlöken. Blanda kryddpeppar och vitlök med övriga ingredienser i en skål till en kryddpasta.
  2. Blanda kryddpastan med kycklingbenen i en stor skål eller plastpåse. Blanda om ordentligt och låt marinera i kylen ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingbenen i en långpanna och stek mitt i ugnen ca 50 min. Vänd dem gärna en eller två gånger under ­tiden. Öka värmen till 225° och stek ytterligare ca 10 min för att ytan ska bli krispig.