Kyckling rica rica

”Rica rica” är ett traditionellt tillagningssätt från ön Sulawesi, där kycklingen får koka i en mustig kryddpaste med chilifrukt, limeblad och tomater. Det fungerar även för fisk.

 

30 min + 10 min marinering

1. Blanda kyckling, citronjuice och salt i en stor skål, låt marinera 10 min. Ta upp kyck­lingen och lägg åt sidan.
2. Kryddpaste: Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ur paprika och chilifrukter. Skölj tomaterna. Skala ingefäran med en tesked. Skär allt i grova bitar.
3. Mixa lök, vitlök, paprika, tomat, chili, inge­fära, limeblad, vitpepparkorn och vatten i en matberedare.
4. Hetta upp en traktörpanna eller wok. Bryn kycklingen i oljan så att den får fin färg runt om.
5. Tillsätt kryddpasten och vattnet. Banka  citrongräset lätt, tillsätt det. Låt grytan små­puttra under lock 20 min.
6. Koka riset enligt anvisningen på förpack­ningen. Servera ris och kyckling rykande hett.

569 KCAL/PORTION
25 g fett, 43 g protein, 41 g kolhydrater

Recept från /LagaLätt