Kyckling ramen

Recept på kyckling ramen. Smakrik buljong och nudlar är basen i en japansk ramen-soppa.

30 minuter

Recept: Kyckling-ramen

  1. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och finstrimla gulbetorna. Ta bort skinn och ben från kycklingen och grovstrimla köttet. Strimla purjolöken.
  2. Koka upp lättsaltat vatten. Ta kastrullen från värmen och lägg i nudlarna. Låt stå 2–3 min.
  3. Skär av ca 5 cm av roten på citrongräset. Banka på roten med knivhandtaget och finstrimla den sedan. Kärna ur och strimla chilin.
  4. Koka upp vattnet med misopasta, citrongräs och hälften av chilin, spara resten till servering.
  5. Lägg nudlarna i portionsskålar.  Lägg kyckling, paprika, gulbetor, purjolök och edamamebönor i grupper runt nudlarna. Häll över den heta buljongen.
  6. Topping: Hacka wasabiärterna och blanda med sesamfröna. Strö toppingen över soppan. Servera med limeklyftor.

 

 

Här under följer fler recept på ramen-soppor!

1. Ramen grundrecept

Ramen är en japansk snabbmatsrätt som kommer starkt på svenska restauranger. Grundreceptet här är med kyckling och fläsk. Kombualg och bonitoflingor ger naturlig umamismak.

2. Tantanmen chashu pork ramen

Tantanmen är en buljong blandad med fermenterad chili- och bönpasta och ­sesampasta. Chashu pork är ett japanskt tillagningssätt av grissida eller karré där köttet får bräsera i soja, mirin, socker och kryddor under lång tid i ugnen eller på ­spisen. 

3. Crispy tofu ramen

Vegetarisk ramen med friterad tofu! 

4. Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs

Om buljong och nudlar är klara går det snabbt att laga kimchi-ramen. 

5. Vongoleramen med rostad majs och citron

Nudelsoppa med musslor.

Recept från