Kyckling Provence

Kycklingen ska bräseras i en god fond med rosévin. Kontrollera innertemperaturen med en digitaltermometer så att kycklingen blir saftig och god, 68° är lagom temperatur.

1. Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en långpanna och ringla över olivoljan. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 10 min. Skala och skär rödlöken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i grova strimlor.
2. Ta ut plåten och lägg på lök och paprika. Blanda och strö över citronskal, vitlök och rosmarin. Sätt in plåten mitt i ugnen ytterligare ca 10 min. Känn med sticka att potatisen är färdig. Salta, peppra och pressa över citronsaft. Blanda ner kronärtskockshjärtan.
3. Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna ca 3 min.
4. Skala smålökarna och vitlöken. Lägg ner dem i stekpannan. Tillsätt tomatpurén och häll på vatten, fond och vin. Låt allt sjuda ca 10 min. Tag upp kyckling och lök ur pannan och lägg det på ett serveringsfat. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av såsen. Låt koka upp.
5. Olivsallad: Blanda alla ingredienser till olivsalladen.
6. Chèvresmör: Ta bort skalet på chèvreosten och rör samman ost och smör.
7. Servering: Häll den varma såsen över kycklingen och löken. Servera med olivsallad och chèvresmör. Garnera med färsk rosmarin.

Recept från