Kycklinggrytan bygger på italienska smaker som tomat, vitt vin, lagerblad och färska örter.

För 10 person(er)

Ingredienser

3-4 g morötter (500 g)
150 g rotselleri i bit
100 g rökt fläsk
7-8 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tomater hela skalade, i burkar (à 400 g)
37 cl torrt vitt vin en liten flaska
2 hönsbuljongtärningar
3 lagerblad
2 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1,3 kg kycklinglår urbenade
2 msk olivolja
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
0,5 dl oregano löst packad
2 msk timjan färsk och hackad

1. Skala morötter och selleri. Skär bort svål och lite av det feta på fläsket. Skär grönsaker och fläsk i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs grönsaker, fläsk och schalottenlök i olja i en gryta 1-2 min.
2. Rör ner tomater, vin, buljongtärningar, lagerblad, salt och peppar. Låt det koka ca 10 min.
3. Dela kycklinglåren på mitten och bryn dem i omgångar i en stekpanna i olja och ca 2 min per omgång. Strö på salt och peppar.
4. Lägg över dem i grytan och tillsätt vitlök. Låt grytan koka ytterligare ca 10 min. Strö på örter strax före servering.