Paksoi går utmärkt att frysa in i hela blad. Sedan är det bara att ta fram så mycket du behöver.

För 4 person(er)

Ingredienser

2-3 kycklingfiléer (400 g)
2 vitlöksklyftor
färsk ingefära en bit (ca 3 cm)
1 morot (stor)
14 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
150 g glasnudlar tjocka eller tunna (Blue Dragon)
80 g shiitakesvamp
2 paksoi (ca 200 g)

1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär ingefäran i tunna strimlor. Skala och skiva moroten. Skär skivorna i så tunna strimlor som möjligt.
2. Koka upp vatten med buljongtärningar, vitlök och ingefära. Tillsätt kycklingbitar, nudlar och svamp. Låt koka upp och sjud ca 3 min tills kycklingen och nudlarna är genomkokta.
3. Halvera och lägg i paksoi när ca 1 minut av koktiden återstår. Lägg i morotsstrimlorna strax före servering.