Kyckling- och chorizoragu

Recept på kyckling- och chorizoragu. Du kan även göra ragun med kycklingfärs så går det ännu snabbare.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g kycklingfilé
200 g chorizokorv
300 g pasta t ex tagliatelle
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver rökt
1 burk körsbärstomater (400 g)
1 hönsbuljongtärning
2 tsk citron pressad
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

blandad sallad

25 minuter

Kyckling- och chorizoragu – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kyckling och korv i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stor gryta ca 2 min. Blanda ner lök, vitlök och korv och låt steka ytterligare ca 3 min.
  3. Krydda med paprikapulver, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på tomaterna. Skölj ur burken med 1/2 dl vatten och häll i grytan. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt citronsaften. Låt sjuda ca 5 min.
  4. Servera ragun med pasta och sallad.

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette