Kyckling- och avokadosallad med getostsnitt

Receptet går utmärkt att dubblera om gästerna blir fler än fyra.

Annonsen laddas.

1. Skär kycklingen i ca 2×2 cm stora bitar. Bryn den runt om i 1 msk smör i omgångar. Strö på 1 tsk salt. Sänk värmen och efterstek kycklingen under lock ca 5 min, tills den är genomstekt.
2. Dressing: Vispa ihop vinäger, vatten, senap, äggula, socker och salt. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Blanda ner rödlök och oregano i dressingen.
3. Bryt av det nedersta på sparrisen. Skär den i mindre bitar. Stek sparris och sockerbönor i smör på svag värme 2-3 min. Strö på 1/2 tsk salt.
4. Skär tomaterna i halvor. Skiva rädisorna. Skölj och riv salladen i bitar. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Häll över citronsaft. Sätt ugnen på 225°.
5. Bre osten på brödet. Ringla lite honung över. Gratinera i övre delen av ugnen 4-5 min.
6. Fördela sallad, sparris, bönor, tomater, rädisor, avokado och kyckling på fyra tallrikar. Ringla dressingen över och lägg getostsnittarna ovanpå.

Recept från Allt om Mat