I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Tillaga en smakrik hel kyckling med fänkål, vitt vin och bladpersilja. En riktig favorit på middagsbordet!

För 4 portioner

Ingredienser

1 stor kyckling
8 pärllök
1 fänkål
12 champinjoner
3 dl vitt vin
1 liter vatten
2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1/2 dl bladpersilja, grovhackad
Salt & grovmalen svartpeppar
maizena

1 timme

Kyckling med vitt vin

 

1. Stycka kyckling på följande sätt: Låren delas i leden. Vingen skärs ut som vanligt. Bröstet skärs ut med bröstbenet kvar och delas rakt över en gång.

2. Lägg kycklingen i en stor kastrull. Fyll med kallt vatten så det täcker. Koka upp. Häll av vattnet. Spola rent kycklingen. Gör rent kastrullen.

3. Lägg tillbaka kycklingen i kastrullen. Slå på vitt vin och buljong så det täcker. Koka upp och dra ner värmen. Koka på svag värme.

4. Dela champinjonerna och lägg i. Skär fänkål i fyra delar och lägg i grytan. Skala lökar och lägg i grytan. Koka på svag värme i cirka 25 minuter.

5. Plocka upp kycklingen och lägg i en djup skål. Red av grytan med maizena utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över kycklingen. Garnera med lite persilja. Servera med nykokt potatis.