1 timme
Kyckling med vitt vin
1. Stycka kyckling på följande sätt: Låren delas i leden. Vingen skärs ut som vanligt. Bröstet skärs ut med bröstbenet kvar och delas rakt över en gång.
2. Lägg kycklingen i en stor kastrull. Fyll med kallt vatten så det täcker. Koka upp. Häll av vattnet. Spola rent kycklingen. Gör rent kastrullen.
3. Lägg tillbaka kycklingen i kastrullen. Slå på vitt vin och buljong så det täcker. Koka upp och dra ner värmen. Koka på svag värme.
4. Dela champinjonerna och lägg i. Skär fänkål i fyra delar och lägg i grytan. Skala lökar och lägg i grytan. Koka på svag värme i cirka 25 minuter.
5. Plocka upp kycklingen och lägg i en djup skål. Red av grytan med maizena utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över kycklingen. Garnera med lite persilja. Servera med nykokt potatis.