Recept på kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika. Har du ont om tid kan du köpa färdigt vitlöks- och persiljesmör i din livsmedelsbutik.

För 4 personer

Ingredienser

900 g kycklinglår
1/2 kruka persilja
25 g smör, rumsvarmt
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Grönsaker

4-5 paprikor, gärna olika färger och former
2 gula lökar
8 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk flytande honung

Tillbehör

50 g bröd per person

20 min + 30 min i ugnen

Kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka persiljan och blanda med smör och pressad vitlök. Krydda kycklingen med salt och peppar. Fördela smöret i klickar under skinnet på kycklingen. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Halvera och kärna ur paprikan.  Skala och skär löken i smala klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Blanda paprika, lök och vitlök med oljan. Salta och peppra.
  3. Lägg grönsakerna bredvid kycklingen och tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kycklingen är genomstekt, 70 grader innertemperatur. Rör om grönsakerna efter halva stektiden. Ringla honung över kyckling och grönsaker när ca 5 min återstår av stektiden. Servera med bröd.

Tips: Det är gott att doppa bröd i skyn från kycklingen.